رله های رل پل

رله های رل پل

شرکت رلپول Relpol سازنده معروف رله در اروپا از سال ۱۹۵۸ می باشد.محصولات این شرکت در اتوماسیون صنعتی و قدرت، الکترونیک قدرت، الکترونیک صنعتی، مخابرات و لوازم خانگی استفاده می شود. نقطه قوت این شرکت تجربه بالا، کیفیت عالی و رضایت مشتریان می باشد.محصولات این شرکت: انواع رله ها تجهیزات اتوماسیون صنعتی سیستم های کنترلی نمایشگرهای تابشی پورتابل رله های حفاظتی CZIP شرکت برنا نیروکاران (برنیکا) دارای نمایندگی انحصاری شرکت Relpol ، در زمینه خرید، فروش، مشاوره و پخش تجهیزات صنعتی و انواع رله های کمکی (رله AR)مانند رله های روبردی , رله های مینیاتوری , رله های صنعتی , رله های ماژول اینترفیس , رله های ریلی , رله های تایمری , رله های قابل برنامه ریزی فعالیت دارد.

رله مینیاتوری Relpol ، دارای۱ کنتاکت SPDT) CO) از جنس آلیاژ نقره نیکل بوده و ولتاژ بوبین آن ۲۴ ولت DC می باشد.
مشخصات دیگر این رله شامل موارد زیر می باشد:
– جنس کنتاکت : آلیاژ نقره نیکل ( AgNi )
– ولتاژ سوئیچینگ : ۲۵۰ ولت AC
– دمای کارکرد : -۴۰ تا +۸۵ درجه سانتی گراد
– قابل نصب بر روی برد PCB و سوکت های plug-in

رله روبردی - برنیکا

 

رله چیست؟

رله‌ها را می‌توان در انواع مختلفی گروه‌بندی کرد اما اگر بخواهیم یک رله‌ی عمومی ‌و استاندارد را در نظر بگیریم، می‌توان گفت رله مجموعه‌ای از الکترومگنت‌هایی‌ است که به طور کلی به عنوان سوییچ استفاده می‌شوند. اگر به لغت‌نامه‌ها و دیکشنری‌های تخصصی هم مراجعه کنیم، تعریفی که برای رله ارائه داده‌اند چیزی از این قرار است که رله به هر وسیله‌ای گفته می‌شود که کار آن رساندن یک محموله از چیزی به چیز دیگر است. اگر دقت کنیم، تعریف چندان بی‌ربطی هم نیست. رله در اصطلاح الکترونیکی آن نیز وسیله‌ای است که بواسطه‌ی آن، سیگنالی از یک قسمت مدار، عملکرد بخش دیگری از مدار را به صورت سوییچی کنترل می‌کند. به طور ضمنی انگار آن سیگنال از یک قسمت مدار به قسمت دیگری تحویل داده شده و در آن‌جا تاثیرگذار بوده است.

بنابراین از این لحظه به بعد این تعریف را به صورت یک تعریف مشترک و روشن، برای رله با هم توافق می‌کنیم: «رله، سوییچی (کلیدی) است که می‌توان به کمک آن عملکرد یک مدار را به صورت الکترومکانیکی (قطع و وصل شدن کلید) کنترل کرد و مهم‌ترین ویژگی‌ آن این است که می‌تواند یک اتصال را بدون دخالت دست انسان و تنها با تحریک یک سیگنال قطع یا وصل کند.»

یکی از مهم‌ترین کاربردهای چنین ابزاری می‌تواند در کنترل مدارهای توان بالا (high-poewer) باشد. کافی است یک سیگنال توان پایین DC داشته باشیم تا بتوانیم عملکرد چنین مدارهایی را به خوبی کنترل کنیم. مثلا کنترل جریان برق  AC بوسیله‌ی سیگنال‌های DC میکروکنترلر.

رله‌ها چگونه کار می‌کنند؟

زمانی که رله در موقعیت نرمال بسته قرار داشته باشد

گفتیم که اگر هیچ ولتاژی به سیم‌پیچ اعمال نشود، هسته‌ی آهنی آن در حالت طبیعی از خود خاصیت مغناطیسی نشان نخواهد داد. بنابراین نمی‌تواند آرمیچر متحرک را به سمت خود جذب کند. بنابراین حالت اولیه‌ی این رله این است که آرمیچر در موقعیت پین نرمال بسته قرار دارد.

زمانی که رله در موقعیت نرمال باز قرار داشته باشد

همین که ولتاژ با بزرگی کافی به سیم‌پیچ اعمال شود، سیم‌پیچ یک میدان مغناطیسی در اطراف خود تولید می‌کند و هسته از خود خاصیت آهنربایی بروز می‌دهد. از آن‌جا که آرمیچر در محدوده‌ی تاثیر این میدان است، به سمت هسته‌ی آهنربایی جذب شده و در نتیجه با به حرکت در آمدن آن، موقعیتش از موقعیت اولیه تغیر خواهد کرد. در این شرایط سر متحرک رله به پین نرمال باز متصل شده و اتصالی را در مدار خارجی متصل به رله رقم می‌زند که به موجب آن وضعیت عملکرد مدار نیز دستخوش تغییر خواهد شد. مثلا در تصویر زیر می‌بینیم که موجب روشن شدنLED  مدار شده است.